Hvad er terapi


Terapi


Narrativterapi samtaler handler om værdier.  Værdier er det centrale i narrativterapi, hvor det er de intentionelle tilstande, som er vigtige. Terapisamtalen er mere end at tale om den enkeltes følelse. Så når du bliver stillet spørgsmålet "Hvad føler du?" så er det vejen til, at blive klogere på dine værdier. Hvis jeg blot bliver ved dine følelser, så får du ikke fat i begrundelsen for følelsen - hvorfor lige præcis det er vigtigt, dig, at reagere med denne følelse.

Mennesker handler ud fra grunde / værdier /intentioner / ud fra principper om, hvad livet handler om. Så hvis du fx er "ked af det", hjælper det ikke, at sige "hvordan føles det at være ked af det?" men snarere "du er ked af det, fordi hvad er sket?" "Hvad er vigtigt for dig?"

Vores vædier er som vores tæer, når vi tænker på dem kan vi mærke dem. Men ellers tænker vi ikke på vores tæer, men hvis vi ikke havde vores tæer, kunne vi ikke holde balancen. Det er det samme med vores værdier, som støtter os i at holde "balancen" først, når der er nogle der træder på dem - gør det ondt. Det er smerten - noget gør ondt - mennesket er for langt fra sine værdier.

Så samtalen handler meget om, at bringe dig tættere på dine værdier og det som er vigtigt for dig og få fat i den nye fortælling, med hvad er der er vigtigt for dig i stedet for din problemhistorie.


Psykoterapi er en behandlingsform, som betår af samtaler. Et terapiforløb varierer meget fra et par uger til flere år.

Formålet med terapi er, at du bliver bedre til at tackle de udfordringer, som du møder på din vej. Min opgave er at guide dig i processen frem til din nye fortælling om dig. Det er et samspil / dialog mellem dig og mig.

Skal terapi være godt for dig, skal du føle dig tryg og have tillid til, at jeg kan hjælpe dig på din vej i din personlige udvikling / rejse.


Hvem kan have gavn af terapi?

Du kan komme alene

Du kan komme med din partner

Du kan komme med dit

Dit barn kan komme alene

Dit barn kan komme i en gruppe med andre med samme problemstilling


Hvis du ønsker en forandring i dit liv, kan jeg hjælpe dig i denne proces. Jeg kan fx hjælpe dig med:

personlig udvikling

børne opdragelse

kriser

sorg

skilsmisser

arbejdsløshed

eller noget helt andet

måske gentager den samme fortælling sig, her kan vi sammen kigge på, om det er mønstre der gentager sig, og du kan blive klogere på dig slv og handle anderledes, næste gang du møder samme udfordring